keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Kunnianhimoinen haaste

Siitä on viisi vuotta aikaa, kun viimeksi olen tänne mitään kirjoittanut. Ja lähestulkoon yhtä kauan viimeisimmästä vaellusreissusta. Yksittäisiä öitä olen viettänyt riippumatossa meren rannalla, ja niin ettei varmasti ole autolta tarvinnut kävellä puolta kilometriä pidempää matkaa leiripaikalle. Nyt viime viikkojen aikana kaipuu korpeen on alkanut taas nostamaan päätään, ja suunnittelenkin tämän vuoden syksylle "ekaa" pitkää vaellusta vuosiin. Lähtökohdathan on mahtavat, viidessä vuodessa olen lihonut ainakin 10kg, en muista koska olisin viimeksi käynyt edes kävelemässä, saati mahtuisin aikaisempiin vaellusvaatteisiin sisälle. Lisäksi jouduin turvautumaan suutarin apuun vaelluskenkien venytyksessä, kun vaivaisenluu ei mahtunut enää kenkään.

Mutta onhan tässä aikaa treenata....ainakin 1,5kk....

Olen sitä mieltä, ettei matka tapa - vaan vauhti. Eli huonokuntoisenakin jaksaa löntystää polkuja, tosin huomattavasti hitaammin kuin ennen muinoin. Mutta ei anneta sen häiritä.


TUNTSAN ERÄMAA on valikoitunut syksyn kohteeksi sen rauhallisuuden sekä upeiden maisemien takia. Se on myös eteläisin erämaa-alue, ja erämaat ovat aina kiehtoneet minua. Reittisuunnittelua en ole vielä sen enempää tehnyt, se kuitenkin osuu ympyröidylle alueelle merkityille poluille. 

Majoitteeksi todennäköisesti valikoituu uusin ostos, eli 500g tarppi. Sen kanssa pieni vedenpitävä ja kevyt maavaate, sekä muotoon ommeltu yhdenhengen hyttysverkko/rankinen. Tarkoitus olisi saada varustemäärää pienemmäksi ja kevyemmäksi, jotta reissusta ei tulisi yhtä tuskaa. Voi siitä kyllä siltikin tulla näin pitkän tauon jälkeen. Ainiin ja se uniapnea! Pakko satsata suuhun laitettaviin apneakiskoihin, muuten ei tule nukkumisesta mitään.

Ajankohta on mitä todennäköisimmin syyskuussa, riippuen miten saan töissä lomat sovittua.

Palataan astialle!