tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kirjallisuutta lähikohteista


Sain syntymäpäivälahjaksi äidiltä aivan mahtavan kirjan! 


Siinä esitellään erilaisia ja erikokoisia luontokohteita pääkaupunkiseudulta ja lähiympäristöstä. Olen innostunut viime aikoina päiväretkeilystä, ja tässä kirjassa onkin esitelty monenmoista kohdetta niin lähellä, kuin vähän kauempanakin.
Kohteista kerrotaan perustiedot, kuten sijainti, vaativuustaso, merkittyjen polkujen pituus, minkälaisia retkipalveluita alue sisältää (lintutornit, laavut yms), kulkuohjeet ja tietoa alueen/reitistön ylläpitävästä tahosta. Lisäksi kaikista kohteista on kerrottu kokonaisvaltaisemmin ja kartalla höystettynä.



Ajattelin pitkään, että pitää vaan päästä vaeltamaan, ja vaeltamaan. Ettei päiväretkeily ole mitään sen vaeltamisen rinnalla. Viime vuosina olen todella innostunut päiväretkeilystä, vaikkakin niistä on harvemmin tullut kirjoiteltua mitään päiväkirjaan. Välillä harmittaa kuinka vähän on olevinaan aikaa viettää luonnossa, ja kuinka paljon Suomessa on kauniita paikkoja nähtävänä, joita tuskin koko elämänsä aikana ehtii koluamaan. Olenkin ottanut tavoitteeksi tämän uuden kirjan myötä, että yritän joka(tai edes joka toinen) viikko käydä yhden uuden kohteen läpi. Ainakin näin sulanmaan aikaan.

Toistaiseksi lähin luontokohde itselläni on ollut Tuusulan Sarvikallion virkistysalue,ja siellä olen käynyt välillä useampanakin iltana viikossa. 


Se on pieni alue Tuusulanjärven länsipuolella, jossa pääsee lähes omiin oloihinsa, kun poikkeaa polulta sivummalle. Siellä olen keitellyt kahvia ja tarkkaillut lintuja monet tunnit.


Äitikin innostui niin tuosta kirjasta, että osti itselleen Retkeilyoppaan 1 osan :D
Nyt voidaan vaihdella kirjoja keskenämme.

Taidan lähteä tavoittelemaan tätä haastettani ihan sivukerrallaan, ja aluksi vierailenkin Tuusulan kohteissa. Tästä lisää myöhemmin, pysykää langoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti