tiistai 21. kesäkuuta 2016

Retkihaaste: Päiväretki Ruotsinkylän tutkimusmetsiin



Retkeilyoppaan ensimmäinen kohde sijoittuu Tuusulaan, Ruotsinkylään. Siellä sijaitsee Metsätutkimuslaitoksen (metla) perustama, 1200 hehtaarin tutkimusmetsäalue (tai oikeastaan vain osa tuosta alueesta sijaitsee Ruotsinkylässä), jossa on runsaasti mm. ulkomaisten puulajien viljelmiä. Ulkomaisten puulajien lisäksi tutkimusalueella tutkitaan tervasrososienten epidemiologiaa, juurikäävän leviämistä, kotimaisten puiden siemensatoa sekä erilaisia metsäjalostukseen liittyviä kysymyksiä.


Pääsin tutustumaan alueeseen viime sunnuntaina. Olin pakannut mukaan kahvinkeitto välineet, mutta koska alueen ainoalla nuotiopaikalla kuherteli joku pariskunta, yritin mahdollisimman huomaamattomasti hiipiä takaisin tulosuuntaani. Parkkipaikalta lähdin kävelemään hiekkatietä, joka kiertää tutkimusmetsäalueen ympäri. Edellisen päivän sateiden jäljiltä metsä oli edelleen kostea, ja aivan huumaava tuoksu leijaili nenään jo heti ensimmäisen mutkan jälkeen. Sellainen kasteisen kesäaamun tuoksu. Nuuuh. Aah.




Käveltäväähän tuolla ei juurikaan ole, ainakaan hiekkatietä pitkin. Olisikohan ympäryslenkki jotain 2km luokkaa, mutta ainahan voi samoilla hiekkateiden väliin jäävissä metsissä. Poikkesin itsekin metsän puolelle, ja palasin aika nopeasti takaisin tielle..sen verran oli hyttysiä liikkeellä.


(taustalla pauhaava Tuusulanväylä haittasi metsän rauhaa)

Tuolla oli todellakin jännännäköisiä puita, ja numeroidut kyltit osoittivat ilmeisesti mikä lajike oli kyseessä. Tosin en tiedä mistä ne numerot sitten saa selville.






Mukava reissu oli, ja uudestaankin voisin mennä, hyttysmyrkyn kanssa.
Lisätietoa alueesta metlan sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti