maanantai 12. syyskuuta 2016

Metsäilyä ja luontokuvauksen alkeita

Koska lintujenbongailu innostus tyssäsi heti alkuunsa, valitsin uuden (hetkellisen) mielenkiinnonkohteen. Haluaisin oppia kuvaamaan luontoa, niin ettei joka kuva näytä suttuiselta roskalta.
Sunnuntaipäivä valkeni kirkkaana ja lämpimänä, joten päätin lähteä Lemmenlaaksoon sieni/valokuvausreissulle. Taas kerran mukaan lähti termarissa kahvia, sekä vähän kahvileipää, ja poikkeuksena emännältä lainattu järjestelmäkamera.Opiskelin vähän etukäteen mitä asetusta kamerasta kannattaisi käyttää (P, S, A, M, ), mutta koska harjoittelukuvaukset kotona menivät pyllylleen, päätin vain räiskiä menemään manuaalitarkennuksella...mikä sekin jo on minulle huomattava taitojen kohennus.

Kävelin pitkin metsiä, ensin kuvauskohteita etsien. Löysinkin jonkun hienon ja värikkään sienen, mutta eihän nyt koko metsää voi ruveta kuvaamaan. Päätin siirtyä sienien tarkkailuun, samalla kuitenkin etsien kuvaamisen aihetta. Suurimmasta osasta kuvia tuli epätarkkoja, mutta onneksi tykitin joka kohteesta vähintään 3 kuvaa, joten onnistuneitakin sain joukkoon. Huom. minun mielestäni onnistuneita! Joku pro-kuvaaja voi olla täysin eri mieltä. Sieniä en löytänyt kuin 10 kpl suppilovahveroita, jotka nakkasin takaisin sammalikkoon. Tai olihan niitä suppiksia siellä ihan riittämiin, kaikki vaan kuivuneet pystyyn. Eipä tuosta parin tunnin reissusta muuta kummempaa ole.















That´s all fokes!

2 kommenttia:

  1. Kannattaa kuunnella emännän neuvoja, ja vaikka lukea kirjoja. Järkkäri ei ole pakollinen, on olemassa pieniäkin kameroita joilla saa hyviä kuvia. Tärkeintä, että kamera ottaa jpegin lisäksi raakakuvia (raw).

    VastaaPoista
  2. Ahaa, raakakuvia. Check. Oonkin suunnitellut ostavani jonkun paremman digikameran, koska tää nykyinen halpis jättää kaikki kuvien reunat semmoseks vähän suttuseks. Erityisesti kiinnostaisi se maisemakuvauksen osaaminen, niin kuvista tulis näyttävämpiä.

    VastaaPoista