sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Syysvaelluksen suunnittelua vol_2

Noniin!

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin Salamajärven kansallispuistoon, lyhyimmän ajomatkan puolesta. Lähtöön on nyt 5 päivää, ja kaikki tavarat on vielä pakkaamatta, sekä ruuat ostamatta. Tänään kävin äidin avustuksella ompelemassa Hertalle "taukopussukan", johon sen voi aina tunkea tauoilla. Olen katsellut etukäteen lämpötiloja ja keliä mitä on tuolle vaelluksen ajalle luvattu, näyttää toistaiseksi aika sateiselta ja max +10*C päivisin. Yölämpötilat eivät näytä liian viileiltä, siinä +5 asteen tuntumassa.


Ensin valmistin lakanakankaasta prototyypin, joka toimi "pussilakana" tyyppisesti aluksi, mutta se ei toiminutkaan, kun Hertta tungettiin sisään testiksi. Kooltaan pussi oli sopiva, joten viralliseen kankaaseen suuaukkoon asennettiin vetonyörit, joista pussinsuun saa kiristettyä lähes kiinni.


Pussin sisäpuoli on lämmintä ja pehmeätä fleeceä.


Pussin ulkokuori taas on teknistä ulkoilukangasta, jonka toinen puoli on lämpöä heijastavaa ja samalla jonkun verran vedenpitävää. Ja tällä pysyy myös tuuli pois pussista.


Maestro itse ompelemassa. Äiti kyllä auttoi sellaisen aika tarkan ompeleen teossa, koska itse en osaa ommella millintarkasti, poljin pohjassa.


Valmis tekele


Nyt vaan kovaa käyttöä. Aina, kun pidän taukoa Hertan kanssa, tungen solumuovisen patjan pussin alle, niin maasta ei hohkaa kylmää.


Varusteista mukaan lähtee aikalailla perussetti, mutta muutamat tavarat ovat vaihtuneet. Esimerkiksi ne viime vaelluksen vuotavat muovipullon on olleet kaatiksella jo hyvän tovin, joten ostin Biltemasta ihan perus alumiinisen litteän juomapullon ja toisen otan rinkkaan kakkospulloksi. Lisäksi olen ostanut XXL -kaupasta kunnolliset kuorihousut. Myös saapassukat tarttuivat mukaan Tokmannilta, niin toivon välttyväni rakoilta.
Putkirinkka todennäköisesti jää tällä reissulla pitämään kotia pystyssä, ja reissaan uskollisen anatomisen rinkan kanssa.


Näillä mennään. Pyrin laittamaan vielä muutaman kuvan varusteista ja ruuista ennen lähtöä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti